Kontempláció

Kontempláció

A kontempláció a meditáció magasabb foka, amikor azonosulunk meditációnk tárgyával, és a különvalóságunk tudata megszűnik.

Megtapasztalható

- önmagunk átélésével, a saját, felsőbb lényünkbe 'belehelyezkedéssel'

- az ember, az állat, a növény és a kő létének átélésével

- a Föld, a bolygók, a naprendszer, a galaxisok stb... létének átélésével

- a magasabb síkok lényeinek megtapasztalásával

- a Minden (Egység, 'Isten') megtapasztalásával

- a Semmi (Üresség) átélésével

Ezek gyakorlásával elérhetünk életünkben egy harmonikusabb állapotot és jobban megérthetjük magukat és mindazt, ami körülvesz.

 

Gyakorlat: A csakrák bejárása

 

Relaxálj egy általad választott technikával, majd képzeld el a Koronacsakrád és a Gyökércsakrád közötti energiacsatornát, mintha egy liftakna lenne, amiben fel-le mozoghatsz. Vezesd végig a tudatodat ezen a csatornán, és állj meg minden csakránál.
Az egyes csakráknál találsz újabb folyosókat, amiket beragyog az adott csakra fénye.
Menj végig a folyosókon, és lépj be mindegyikbe. (Fentről vagy lentről, de sorrendben.) Minden folyosón ajtókat találsz, amik vagy nyitva vannak, vagy becsukva, vagy zárva. Menj be a nyitott ajtókon, és nézd meg, mit találsz bent, majd próbáld kinyitni az összes többit is. Nézd meg, milyen az, amelyik zárva van. Van-e rá írva valami, hallasz-e bentről hangot, látsz-e rajta bármit, ami fontos számodra stb...
Nézd meg, találsz-e magadnál kulcsot a zárt ajtókhoz. Ha igen, akkor nyisd ki, és lépj be. Nézd meg, mit találsz bent. Menj végig az összes folyosón, és nézd végig az összes ajtót és szobát. Ahol feladatot vagy problémát találsz, azt igyekezz megoldani.

Amikor mind az öt folyosót (Szakrális, Napfonat, Szív, Torok, Harmadik szem) bejártad a középső csatornán (Gyökér-Korona) keresztül, kezdd el növelni a tudatodat, foglald magadba az összes csakrát, majd menj még kijjebb az aurádban. Amikor elérted a legkülső réteget, az aurád burkát, terjeszd ki a tudatot azon kívülre is, ameddig csak tudod, és nézd meg, mit találsz ott, majd foglald el tudatoddal azt a méretet, amit kényelmesnek érzel.

Amikor a gyakorlattal végeztél, jegyzed fel, miket találtál az egyes folyosókon (csakrákban), miket oldottál meg, és miket nem sikerült egyelőre.
A gyakorlatot időnként ismételd meg, és nézd meg a változásokat.

Amikor már elég gyakorlatot szereztél saját magaddal, más csakráiban is elvégezheted a folyosók és szobák bejárását, elsősorban elfojtott problémák diagnosztizálásának céljából.

 

Gyakorlat: Kristálymeditáció

 

Fogj a kezedbe egy általad választott kristályt (esetleg követ), olyat, amivel harmonizálsz, ami közel áll hozzád.
A relaxációs gyakorlat után koncentrálj a kezedben tartott kristályra és próbáld meg átvenni a rezgéseit. Pl: Ha úgy érzed, lassabb nálad, akkor lassulj le hozzá, ha gyorsabb, akkor gyorsulj fel. Minden más tulajdonságát is igyekezz megfogni és utánozni.
Amikor a rezgésszinted hasonlóvá vált, képzeld el, hogy a kristály beleolvad a tenyeredbe, és elárasztja az egész testedet. Figyeld meg, ahogy lassan halad a testedben, és amerre jár, megváltoztat, kristállyá alakít. Ne siettesd a folyamatot, haladj abban a tempóban, ahogy a kristály halad benned.
A tudatodat koncentráld mindig arra a részre, ahol a folyamat éppen tart. Amikor a kristály energiája végigment az egész testeden, nézd meg, vannak-e gondolataid, érzéseid, motivációid stb.
Ne arra törekedj, hogy úgy gondolkozz, ahogy egy kristály, hanem arra, hogy te magad vagy a kristály.

Amikor a gyakorlatot újra elvégzed, válassz egy másik kristályt, és figyeld meg a különbségeket.

 

Gyakorlat: Bolygómeditáció

 

A kristály gyakorlat a tudat beszűkítésével jár, ezzel szemben a bolygómeditáció a tudat kiterjesztése.
Képzeld el az aurádat, ahogy 'lélegzik', és minden egyes kilégzéssel egyre nagyobb és nagyobb lesz, és egyre nagyobb teret fog át, míg minden belélegzéssel süllyedsz a Föld középpontja felé.
Egészen addig folytasd az auralégzést, amíg az aurád eggyéválik a Földdel, a tudatod pedig elfoglalja helyét a Föld középpontjában.
A gyakorlat során tapasztaltakat írd le, majd következő alkalommal menj még kijjebb. Érd el az összes bolygót a Naprendszerben, majd még kijjebb stb...
Választhatsz kiindulópontnak egy másik égitestet is. Először csak azt fogadd be az aurádba, majd onnan is terjeszkedj kifelé.
Figyeld meg a gondolataidat, érzéseidet, a különbségeket a kezdőpontok között stb..., majd a tapasztaltakat írd le a meditációs füzetedbe.
A gyakorlatot végezheted csillagokkal, galaxisokkal, feketelyukakkal stb...

 

Nayah