Amulettek, talizmánok

Az amulett a latin amoliori szóból származik. Jelentése elhárítani. Kis méretű, általában nyakba akasztható medál vagy szobrocska, ami véd a rontás ellen. A talizmán az arab tilism szóból ered, jelentése mágikus ábra, de lehet az eredete a görög téleszma is, ekkor a jelentése megszentelt tárgy. Konkrét cél elérésére, a vágyott esemény bekövetkezésére készített tárgy.

Tovább


Kontempláció

A kontempláció a meditáció magasabb foka, amikor azonosulunk meditációnk tárgyával, és a különvalóságunk tudata megszűnik.

Tovább


A Kozmikus Energia

A XIX. század végén Dr. Mikao Usui kapta meg a választ arra a kérdésre, miként, milyen formában érhető el mindenki számára a kozmikus energia. Egy kyotói keresztény egyetemen, a Doshisha szemináriumban, egy pap éppen az istentiszteletre készült, mikor egyik záróvizsga előtt álló hallgatója az alábbi kérdést intézte hozzá: Elfogadja-e a Biblia tartalmát szó szerint?

 

Tovább


Az inga és az aura színei

Az egyik legrégebbi módszer az érzékelés kiterjesztésére, jövendölésre és a szellemekkel való kapcsolatfelvételre a kulcsos-könyv. Lényege, hogy egy szabadon választott témájú könyvet (régen legtöbbször Bibliát) egy nagyobb méretű kulcs közepére zsineggel odaerősítenek, majd a kulcsot a két mutatóujjal megtartva a könyvet ingaként használják. A dolog megfordítható úgy is, hogy a könyvet tartják, és a kulcs játssza az inga szerepét. Manapság már a legtöbben ingát, esetleg egy cérnára fűzött karikagyűrűt használnak.

Tovább


Érzékelési gyakorlatok

Az aura érzékeléséhez, elsődlegesen az étertest megpillantásához nyugodt, feszültségektől mentes állapot és kezdetben félhomály és egy másik személy szükségeltetik.

Tovább