Relaxáció, koncentráció, meditáció

Szinte minden kultúrában megtalálhatjuk a meditáció gyakorlatát. Az egyes népek természetesen a hitviláguknak megfelelően értelmezték azokat a tudatállapotokat amiket elértek. A sok különféle elnevezés mögött azonban egy azonos gondolat áll. Azok a tudatállapotok, melyek az alvástól és a közönséges ébrenléttől is különböznek, de egyaránt megtalálhatók bennük az álom és az ébrenlét egyes sajátosságai.
A megváltozott tudatállapotok felhasználása több ezer éve ismert az egyes kultúrákban. Vallási és gyógyító tevékenységeik során a törzsi sámánok, boszorkányok és a különféle vallások papjai előszeretettel alkalmazták a meditációt és a hipnózist gyógyításhoz és a természet titokzatos erőinek eléréséhez, birtokba vételéhez.

Tovább


Asztrális utazások - A Tattwa kártya

Sokan tapasztalnak álmaik során képeket, történéseket amelyeket szinte valóságként élnek át. Ezek az álmok az asztráltest által meghatározott síkon való "utazás" eredményei. Az asztrális régió az anyagi és a szellemi valóság közötti réteg, amin az álmodó a szellemi sík felé menet átlép.
Ebből adódik az asztrális utazás elnevezés, ami az asztrálsík nem álomban történő elérésére utal. Ahhoz, hogy ezt tudatosan előidézhessük, szükségünk van az asztráltest megismerésére. Ez a sík önálló létformák élőhelye, saját kozmikus törvényekkel rendelkező világ. A "belépés" rendkívül egyszerű. A feladatunk csak annyi, hogy az energiatestünkre ráhangolódunk. Ez adja meg az egyik "kulcsot" a sík eléréséhez.
 

Tovább