Telepátia

Az első telepátia kísérleteket az 1960-as években végezték. Növények leveléhez elektródákat erősítettek, majd a növényeknek sérüléseket okoztak. A mérőeszközök segítségével kimutatták, hogy a növény már arra reagált, ha csak gondoltak arra, hogy megégetik.

Tovább


Kártyavetés - Magyar kártya

A Magyar kártya 32 (esetenként 36) lapos. Másik elnevezése Tell kártya, mert az alsó és a felső kártyák Schiller drámájának, a Tell Vilmosnak a szereplőit ábrázolják, míg a VIII-IX lapok a történet egy egy jelenetét mutatják be. Az ász kártyák a négy évszakot szimbolizálják. A Piros a tavasz, a Tök a nyár, a Zöld az ősz és a Makk a tél.

 

 

Tovább


Kártyavetés - Francia kártya

Ez az 52 lapos kártya, nevével ellentétben valószínűleg nem francia, hanem keleti eredetű. Szimbólumai a kőr, a pikk, a káró és a treff.

Tovább


Kártyavetés - Lenormand kártya

Anne Marie Lenormand a XVIII-XIX. század leghíresebb kártyavetője volt. 1772. május 27-én született Aleconban. Kiváló nevelésben részesült, nyelveket beszélő, művészetekhez értő hölgy volt. Már tizenéves korában felhívta magára a kártyajóslataival kortársai figyelmét. A kor leghíresebb, legtekintélyesebb személyiségei jósoltattak vele. Híres volt arról, hogy jóslataiban nem hallgatta el a rosszat és a leghatalmasabbaknak is megmondta, ha a kártya esetleg szerencsétlen jövőt mutatott. 1790-ben megjósolta a francia forradalom vezetőinek kivégzését. ezért a forradalom jóléti bizottsága elfogatta és börtönbe vetette. Lenormand-t ez nem érte váratlanul, mert a kártyái előre megmondták neki, mint ahogy azt is, hogy rövidesen ki fog szabadulni.

Tovább


Kártyavetés - A cigánykártya

A jóslás szinte minden korban szerves része volt az emberek életének. A jövőtől való félelem, és a múlt megoldatlan élethelyzetei mind arra sarkallnak, hogy kérdéseket tegyünk fel, és ezekre választ kapjunk.

Az egyik leghíresebb vetőkártya a Cigánykártya. Ősének azt a Lenthall kártyát tartják, mely az 1600-as években volt elterjedt. Magyarországon a cigánykártyát 1850 óta használják, elsősorban gyakorlati kérdésekre adandó válaszok megszerzésére.

Tovább