Telepátia

Telepátia

Az első telepátia kísérleteket az 1960-as években végezték. Növények leveléhez elektródákat erősítettek, majd a növényeknek sérüléseket okoztak. A mérőeszközök segítségével kimutatták, hogy a növény már arra reagált, ha csak gondoltak arra, hogy megégetik.
Majd azzal kezdtek kísérletezni, hogy az egyik kutató szerette, míg a másik kínozta a növényeket. Kis idő elteltével a növények már arra is reagáltak, ha az emberek beléptek a helyiségbe. Későbbi kutatások azt is kimutatták, hogy a növények reagálnak bizonyos zenékre is. Valamelyiktől jobban nőttek, mástól kevésbé.

Később csótányokkal kezdtek kísérletezni. Készítettek egy ketrecet, melyet 50-50 %-os arányban néhány másodpercenként vagy melegítettek infralámpával, vagy megráztak árammal. Amíg a csótányok nem voltak bent a ketrecben, a kétféle történés a számítógép vezérlésének köszönhetően egyenlő arányban történt. Amikor a csótányok elfoglalták helyüket, egy idő után ez az arány megváltozott, a meglepő végeredmény 70-30 % lett, a csótányoknak kellemesebb infralámpa javára.
Ezután már emlősökkel, pl. nyulakkal is végeztek kísérleteket, melyben bebizonyították, hogy az anyjától elválasztott nyúlkölykök megölése még több méterrel a tenger szintje alatt egy tengeralattjáróban is hatással volt a laboratóriumban maradt nőstény agyhullámaira.
A gondolatok erejének ezek a bizonyítékai további kutatásokra késztették a tudósokat. A Karl Zener által kifejlesztett rendszer segítségével biztosan megállapítható, rendelkezünk-e telepatikus képességgel, illetve a gyakorlások után mennyit fejlődtünk.

 

A telepátia a sorselemzés szolgálatában

 

A telepátia gyakorlása nagyon fontos ahhoz, hogy megfelelően rá tudjunk hangolódni arra, akinek 'jósolunk'. A gyakorlatokat természetesen olyan személlyel kezdjük, akivel közeli kapcsolatban vagyunk, mert ez jóval egyszerűbbé teszi a másikban lezajló érzések, hangulatok, gondolatok megérintését.
Amikor elemzést végzünk, a problémákat is és a megoldásokat is a jósoltató fogja „megadni” számunkra, nem mi találjuk ki. A kártya, kristálygömb stb. csak segédeszköz, ami egyrészt segíti a ráhangolódásunkat, másrészt szimbolikus formában leképezi azt, amit amúgy is éreznénk, ha már kellőképpen rá tudnánk hangolódni a személyre (mindenféle eszköz nélkül). Ezen felül könnyebbé teszi a kapcsolatot a jósoltató számára is, hiszen így tudja valamihez kötni a tudásunkat, nem érzi úgy, hogy csak egyszerűen jó tanácsot kapott. A legtöbb embernek szüksége van valami kézzelfoghatóra, ilyen a kártya is.
Ahhoz, hogy rá tudjunk hangolódni más energiarendszerére, be tudjunk hatolni a lelke mélyére eltemetett tartalmakhoz, a szavai mögött megbúvó igazsághoz, sok gyakorlásra, figyelésre van szükségünk. Ebben segítenek a telepátia gyakorlatok.

 

Gyakorlat: A Zener kártyák

Készítsük el a Zener kártyákat. Ha erre nincs mód, válasszunk 5 különböző színű, egyforma méretű papírlapot. A gyakorlat végezhető kártyák nélkül is, ha valaki képes erősen elképzelni az ábrákat vagy a színeket.
A színek használata azok számára ajánlott kezdetnek, akik az érzelmeket tudják könnyebben felidézni, míg az ábrák a logikusabb gondolkodású, elméleti típusoknak.
Az alap gyakorlathoz ketten kellenek, lehetőleg olyanok, akik eléggé össze vannak hangolódva, közel állnak, de legalább szimpatizálnak egymással. A résztvevők üljenek le háttal egymásnak, hogy ne befolyásolja őket a másik fizikailag.
Az adó fél vegye fel az egyik Zener lapot, majd kezdjen el koncentrálni rá és igyekezzen átküldeni ezt a partnerének.
Eközben a másik személy, vagyis a vevő próbálja megérezni, melyik lapra koncentrál az adó. Figyeljen mindenre, ami a tudatában felmerül. Akár érzések, akár gondolatok jelentkeznek, minden fontos lehet. Persze a dolog nem mindig egyértelmű, de az analógiák segítségével lehet következtetni a lapra.

Pl. bezártság = négyzet, születés = kör, mágus = csillag, tenger = hullámvonalak, kereszt = + jel stb.
De akár az őselemekkel is összekapcsolhatóak a kártyák: négyzet – föld, hullámvonalak – víz, kör – levegő, tűz – plusz jel és tér – csillag.

A gyakorlat módosítva egyedül is végezhető. Ehhez keverd össze a lapokat, fordítsd képpel lefelé, majd válassz ki közülük egyet. Tedd le magad elé, majd ha úgy egyszerűbb, érintsd meg, vagy tedd fölé a tenyered, és figyelj az energiájára.

Az érzékelt rezgés alapján határozd meg, melyik kártyát választottad ki. Amikor már jól megy, tegyél ki két lapot magad elé, majd nézd meg a közöttük lévő különbségeket, és döntsd el, melyik melyik. Ezután hármat, majd négyet, végül mind az öt lapot használd.

 

Gyakorlat: Tarot telepátia

A gyakorlat megegyezik a fentivel, azzal a különbséggel, hogy Zener kártyák helyett a Tarot 22 nagy Arkánumát használjuk. Mivel a tarot szimbolikája jóval bonyolultabb a Zener-nél, ezért a gyakorlat is nehezebb, és jó, ha előtte már meditációban bejártuk a 22 nagy Arkánum szféráját, hogy könnyebben érzékeljük a tudatunkba érkező inpulzusokat, energiaminőségeket.
Kezdetben nagyon jellegzetes energiájú lapot válasszunk. Ilyenek pl. a Nap és a Hold.
Amikor azt már elég pontosan érzékeljük, válasszunk kettő helyett három lapot, majd amikor az is megy, négyet és így tovább.

Nayah