Rituális tárgyak

A modern mágikus rituálék alapvető kellékei a négy őselemnek (alapelemnek) megfelelően a tőr, mint a tűz jelképe, a pálca, vagyis a levegő, a kehely, mint a víz elem, és a pentákulum, mint a föld megtestesítője.

Tovább


Asztrális régiók és az elemek mágiája

Az asztrálsík megismeréséhez és az asztrális energiák használatához nem elég csak az analógiákat ismernünk, meditációban be is kell járnunk a régiókat. Ahhoz, hogy könnyedén eligazodhassunk, érdemes kiválasztanunk egy fix pontot (helyszínt, személyt stb), amihez bármikor visszatérhetünk. Az alábbiakban erre szeretnék egy lehetséges példát bemutatni a kelta mitológiára alapozva, de használhatsz bármilyen számodra fontos mitológiát.

Tovább


Energetikai védelmek

A legtöbb mágikus támadás az asztrálsíkról érkezik, ezért ennek a védelme a legfontosabb számunkra.Ennek több módja van, de mindenki egyénileg is kifejlesztheti a neki legmegfelelőbbet.A legtöbb mágikus támadás az asztrálsíkról érkezik, ezért ennek a védelme a legfontosabb számunkra.Ennek több módja van, de mindenki egyénileg is kifejlesztheti a neki legmegfelelőbbet.

Az alábbi védelmeket az akarat-, a gondolat- és az érzelemkoncentrációnk erejével, vizualizációs technikával kell létrehozni. Amíg nem vagy gyakorlott az energiák érzékelésében, irányításában, illetve a megváltozott tudatállapot létrehozásában, addig az alábbi technikával végezd a gyakorlatokat.

Tovább


A vudu bábus mágia

Ez a mágia típus a közhiedelemmel ellentétben nem csak ártó szellemekkel és negatív energiákkal dolgozik. Mint minden eszköz, ennek a használata is attól függ, ki és milyen céllal fog hozzá. Épp úgy lehet rontásokat, átkokat véghezvinni a segítségével, mint gyógyítást.

 

Tovább