Asztrális utazások - A Tattwa kártya

Asztrális utazások - A Tattwa kártya

Sokan tapasztalnak álmaik során képeket, történéseket amelyeket szinte valóságként élnek át. Ezek az álmok az asztráltest által meghatározott síkon való "utazás" eredményei. Az asztrális régió az anyagi és a szellemi valóság közötti réteg, amin az álmodó a szellemi sík felé menet átlép.
Ebből adódik az asztrális utazás elnevezés, ami az asztrálsík nem álomban történő elérésére utal. Ahhoz, hogy ezt tudatosan előidézhessük, szükségünk van az asztráltest megismerésére. Ez a sík önálló létformák élőhelye, saját kozmikus törvényekkel rendelkező világ. A "belépés" rendkívül egyszerű. A feladatunk csak annyi, hogy az energiatestünkre ráhangolódunk. Ez adja meg az egyik "kulcsot" a sík eléréséhez.
Az ősi tanítások szerint több lehetséges módszer van a belépésre. Legkönnyebben a Tattwa kártyák használatával ismerhetjük meg ezt a síkot. Aki az asztrális utazásban járatos, természetesen ezek nélkül is, szinte bármikor képes ráhangolódni az asztrális régióra. Ehhez érdemes megismerni ennek a síknak a törvényeit.
Az asztrál sík nagyon változékony, de vannak benne állandó pontok, melyekhez újra és újra vissza lehet térni. Az ott élő asztrállényekkel lehet kommunikálni, de tartsuk be az alapvető udvariasság szabályait.
Esetleg bejöhetnek olyan képek (ahogy pl. álmunkban is), melyek egy előző életre utalnak, illetve egy jövőképet mutatnak meg. Ezek megfejtése sok újabb "rámeditálást" igényel.
A szellemekkel való kapcsolatfelvétel lehetséges az asztrális régióban is, bár alapesetben többnyire asztrállényekkel találkozhatunk. A technika hatásossága egyszerűségében rejlik, így ha ezzel a módszerrel elérjük ezt a régiót, a magasabb szintű szellemek alkalmazkodnak hozzánk, hogy találkozhassunk. Amennyiben nem asztrállényekkel, hanem szellemekkel szeretnénk kapcsolatba kerülni, olyan esetben válasszuk ezt a módszert, ha már ismerjük az illetőt, és nem áll fenn a becsapás veszélye.

Tattwa meditációk

Az asztrális utazás elkezdésének egyik legegyszerűbb módja a tattwa meditáció.

A tattwa 25 kártyából áll. Az öt alap és a húsz kiegészítő lap házilag is könnyen elkészíthető. A kártyákon az öt indiai őselem szimbólumait használjuk.

A föld jele egy sárga négyzet (prithivi), a vízé egy ezüst holdsarló (apas), a levegőé egy kék kör (vayu), a tűzé egy vörös háromszög (tejas) és a téré egy lila tojás (akasha). Rajzoljuk le és fessük ki ezeket a szimbólumokat egyesével, külön lapokra. Ezek az alapkártyák. A húsz kiegészítő ezek párosításából jön létre. (Önmagával nem párosítjuk egyiket sem.) Ha könnyen el tudjuk képzelni a szimbólumokat, nem kell a kártyalapokat elkészítenünk.

Válasszuk ki az egyik elemszimbólumot. (A legjobb gyakorlási sorrend az, ha a nekünk legjobban tetsző (harmonizáló) elemmel kezdünk. A legkényelmesebb (hacsak valaki nem ódzkodik tőle) a víz elem, majd utána a levegő és a föld. A tűz és a tér lehetőleg maradjon a végére. Csinálhatjuk a gyakorlatokat az elemi teremtés sorrendjében is, ez esetben az első a föld, utána a víz, majd a levegő és végül a tűz meg a tér.
Nézzük meg jól a kártyát és elevenítsük fel a hozzá tartozó őselemmel kapcsolatos érzéseinket, gondolatainkat. Ha már megfelelően magunk elé tudjuk képzelni a rajzot, tegyük le a kártyalapot. Csukjuk be a szemünket. A lazítás után koncentráljunk a választott szimbólumra. Képzeljük el, ahogy egyre növekszik, és már olyan nagy, hogy át tudunk rajta lépni, mint egy kapun.

Lépjünk be, hogy ezáltal az asztrális sík egyik elemi régiójába kerüljünk.
Induljunk el a síkon, próbálgassuk asztráltestünk változékonyságát. Vegyünk fel egy kiválasztott alakot (lehet a fizikailag már megszokott forma is). Ha valakivel találkozunk, köszönés után beszélgethetünk, tanácsot kérhetünk és bármikor visszatérhetünk. Amikor végeztünk az egyik elemmel, a következő alkalommal folytathatjuk egy másikkal.

A két jelet tartalmazó kártyalapok az asztrális sík két elemének keverékére juttatnak. Ezek használata nem szükséges, elég az öt alap kártyát használni, ugyanis a sík általában nem tisztán tartalmazza az egyes elemeket.

Nem elég egyszer elvégezni a gyakorlatokat. Minden egyes újabb információ gyakorlati alkalmazása után újabb és újabb tanulnivalókat kaphatunk. Mint minden a lélek megismerését szolgáló meditáció, ez is szimbolikus formában közli az információkat. A szimbólumok minden ember esetében mások. Ezek megértése, megismerése, az egyéni szimbólumrendszer kialakítása a gyakorló feladata.

A meditációkról vezethetünk naplót, dátummal és a történések, tanulságok lejegyzésével.

Nayah