Kristálygömb és fekete tükör

Kristálygömb és fekete tükör

A kristálygömb üvegből vagy természetes kristályból (pl. hegyikristály) készül. A tisztánlátás egyik legfontosabb eszköze, mely a jövendölés mellett alkalmas különböző asztrális és szellemlényekkel való kapcsolattartásra is. Kaput alkot a világok között, amin a mágus vagy a boszorkány átküldheti asztrális testét más síkokra.
Kristálygömbbel legtöbben jósnőknél találkoznak, akik hosszan bámulják, mindenféle képeket látnak benne, majd ezekből a többnyire szimbolikus képekből következtetnek az illető jövőjére.
Jövendöléskor a tisztánlátó megtisztítja eszközét és tudatát, majd elmélyül és ráhangolódik a gömb rezgéseire. A megfelelő tudatszint elérése után a gömb felszíne elhomályosul, és a belsejében különböző képek jelennek meg a szemlélő számára.

A kezdők legtöbbször szemeket, arcokat látnak a gyakorlás folyamán, ami sok mindent jelenthet. Egyrészt utal a "látásra", mint fejlesztendő érzékelésre, másrészt a más síkok lényeinek kitüntető figyelmét is jelöli. A szem mint kapu szimbólum sem elhanyagolható.
Ha a kristálygömböt jövendölésre használjuk, akkor - legegyszerűbben megfogalmazva - a tudatalattiból előhozott képeket vetítjük ki a felületére. A kérdező és a válaszadó közötti szellemi kapcsolaton keresztül a jós megérzi azokat a történéseket, problémákat, amik a kérdezőt foglalkoztatják, majd önmaga megsegítésére ezeket képi formába önti majd saját szimbólumrendszere alapján megfejti.

Ehhez szükség van egy minimum 5-8 cm (ideális esetben inkább 15 cm) átmérőjű gömb alakú kristályra, ami ólomkristály vagy kvarckristály is lehet, egy egyszínű kendőre vagy anyagdarabra, lehetőleg fekete színűre, és legalább egy gyertyára.

Mielőtt gyakorolni kezdenénk, helyezzünk a gömb alá egy egyszínű kendőt, mögé egy vagy két mécsest (vagy gyertyát). Figyeljünk, hogy lehetőleg ne legyen gyűrődés, vagy bármi zavaró dolog a terítőn, hiszen ezek mind tükröződhetnek a kristályon, amit szeretnénk elkerülni. (Dolgozhatunk kisebb gömbbel is, ekkor mutatóujjunkat érintsük a hüvelykujjunkhoz úgy, hogy a két ujj között egy kis 'fészek' jöjjön létre, amibe belehelyezhetjük a kristályt.)
Gyújtsuk meg a gyertyát, majd tegyük a gömb mögé kb. 8-10 cm-re. Ez a távolság egyénileg változtatható, mindenki kikísérletezheti magának a gyakorlás során, ahogy a fényviszonyokat is. Sokan jobban látnak félhomályban, csak a gyertyát használva, de ez is egyénileg változhat.
Helyezzük a kezeinket a gömb két oldalára, tenyérrel befelé, majd kezdjünk el fókuszálni a gömb belsejére. Az egyik leggyakoribb hiba az, hogy a gyakorló a gömb felszínét kezdi el nézni, amin tükröződnek a környezet képei. A helyes technika, hogy a gömb belsejébe figyelünk, mintha a kristály "beszívná" a tekintetünket. Ne a fizikai belsejét keressük, hanem a mélyét. Hasonlóképpen kell néznünk, mint a 3D-s képeket.
Várjunk, és engedjük el magunkat, csak ezt a fókuszpontot tartsuk meg, amíg megjelennek a képek. Hagyjuk kibontakozni őket. Időnként átfolynak egy másik képbe, átalakulnak valamivé, és az is megesik, hogy ha levesszük a tekintetünket a gömbről, majd visszanézük, még mindig ott találjuk ugyanazt a képet.
Amikor látunk valamit, igyekezzünk azt meg is fejteni. A jelentkező képek között lehetnek nagyon egyéni szimbólumok is, az álomfejtéshez hasonlóan nehéz sablonokkal magyarázni. Ehhez mindenkinek ki kell alakítania egy egyéni szimbólumrendszert, amihez segítségül hívhatjuk az analógiákat. Pl. valaki kutyát lát, az ő szimbólumrendszerében ez lehet a hűség jele, míg másvalakinél a szolgaság, a szabadság ellentéte, a megszelidülés, másvalakinél pedig, aki mondjuk fél a kutyáktól a veszély jele.

A gyakorlás kezdetén nagyon sokan látnak szemeket a gömbben. Mivel ez leginkább egy ablakhoz hasonlítható, sok lény (szellemek, asztrállények) próbál képeket közölni, vagy csak megmutatni magát, vagy minket megnézni ezen keresztül.

 

A fekete tükör elkészítése

 

Aki nem rendelkezik kristálygömbbel, az könnyedén elkészítheti a nagyon hasonló elven működő fekete tükröt. Ehhez szükség lesz egy üveglapra kerettel és hátlappal, és fekete festékre, lehetőleg fényes lakkfesték legyen, spray formában, hogy ne hagyjon csíkokat a felületen.A készítés menete egyszerű, az üveget fújd be a fekete festékkel, majd azonnal tedd rá a hátlapot, hogy együtt száradjanak meg. Rárakás után ne mozgasd, nehogy csíkokat, elmosódott vonalakat húzzon a festékbe. Amikor megszáradt bekeretezheted, hogy egyrészt szebb legyen, másrészt az üveg szélei ne sértsék fel a kezedet a használat során.
A tükör feltölthető energiával, rituálisan felszentelhető egyéni igények szerint. Van, aki különféle füveket, egy vércseppet, vagy bármilyen, mágikus erősítőt használ, de ezektől eltekinthetünk. A legtöbben nem adják más kezébe, és többnyire selyemzsákba vagy kendőbe csomagolva tárolják.
A fekete tükör használata megegyzik a kristálygömbével, a formai különbségekből adódó eltérések áthidalását (pl. hova helyezzük, nekitámasszuk-e valaminek vagy lefektessük az asztalra) mindenki maga kikísérletezheti. Gyertyából érdemes kettőt használni, a tükör mindkét oldalára egyet helyezve.
Akármelyik eszközt is használjuk, a lényeg, hogy a fizikai szemünk ellazításával átengedjük az irányítást a 'belső szemünknek'.

A látás a fény érzékelése. A fény is, mint minden más nem csak anyagi fogalmakkal körülírható létező. Az egyes síkokon különféle rezgésszinten és ’szemmel’ érzékelhető. A fizikai síkon való érzékelés több érzékszerv között oszlik meg. A látás, a szaglás, a tapintás, az ízlelés és a hallás által alakul ki az összkép. Ahogy egyre feljebb haladunk a síkokon, észrevehetjük, hogy ezek az érzékszervek egyre inkább összemosódnak, nem különülnek már el ennyire élesen, az összkép azonban egyre tágabb lesz. Mintha az összes érzékszerv egy hatalmas szemben összpontosulna, ami minden irányba lát. Ettől kezdve már kifelé és befelé nézésről beszélünk. Kifelé nézéskor a tudat az őt körülvevő világot érzékeli, míg befelé nézve a belső világot, azt, amit a tudat tartalmaz.

Ezek az eszközök nem csak jóslásra és szellemekkel való kapcsolattartásra szolgálnak. Segítségükkel asztrális utazásokat is tehetünk, felerősíthetjük koncentrációnkat, energiát fogadhatunk és küldhetünk másoknak.

Felszínüket mindig tartsuk tisztán, hideg folyóvízzel vagy alkohollal mossuk le, és ne használjuk egyéb, nem mágikus célokra.
 

Nayah