Nemzetközi Samhain Fesztivál - 2018

2018 október 31-én (szerda) megrendezésre kerül a Kelta-Wicca Hagyományzőrzők Egyházának tagjainak és tanítványok számára, valamint az érdeklődőknek közös, nyilvános Nemzetközi Samhain Fesztivál.

A Nemzetközi Samhain Fesztiválra mindenkit szeretettel látunk és várunk, mind az egyház tagjait, mind érdeklődőket, mind tanítványokat.

A rendezvény helye: 1066 Budapest, VI. kerület Budapest, Dessewffy u. 53.

http://soterklub.hu/elerhetoseg

https://www.google.com/maps/place/Budapest,+Dessewffy+u.+53,+1066/@47.5069377,19.0574749,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x4741dc6d71e71c55:0xd0b19bfe055a7226!8m2!3d47.5069377!4d19.0596636?hl=hu

16.30-tól már lehet érkezni.

Lesz most is művészeti verseny. Hozzátok magatokkal a fesztiválra az alkotásokat a kiállításra, amivel szeretnétek indulni. A jelenlévők szavazatai döntik el a helyezéseket. (A műalkotásokat lefotózzuk, és kirakjuk a honlapra. Az alkotásokat ezt követően haza lehet vinni.)

Lesz most is jelmezverseny, a legszebb jelmezeket díjjakkal jutalmazzuk. Az lesz a Bál Szépe, akire a legtöbb szavazatot adták le a megjelentek.

Terv szerint 20 órától lesz a rituálé, és 21 órától az ünnepi jelmez bál.

A részvétel ingyenes, de amennyiben megteheted, 2000 Ft/fő terembérlet hozzájárulást adomány formájában a helyszínen elhelyezett adomány ládába teheted.
 

Mindenkit szeretettel várunk, Budapestről, Vidékről és más világokból, külföldről, Magyarországról mind testben, mind testen kívül.

 

Arsoloss

 

Tovább


Relaxáció, koncentráció, meditáció

Szinte minden kultúrában megtalálhatjuk a meditáció gyakorlatát. Az egyes népek természetesen a hitviláguknak megfelelően értelmezték azokat a tudatállapotokat amiket elértek. A sok különféle elnevezés mögött azonban egy azonos gondolat áll. Azok a tudatállapotok, melyek az alvástól és a közönséges ébrenléttől is különböznek, de egyaránt megtalálhatók bennük az álom és az ébrenlét egyes sajátosságai.
A megváltozott tudatállapotok felhasználása több ezer éve ismert az egyes kultúrákban. Vallási és gyógyító tevékenységeik során a törzsi sámánok, boszorkányok és a különféle vallások papjai előszeretettel alkalmazták a meditációt és a hipnózist gyógyításhoz és a természet titokzatos erőinek eléréséhez, birtokba vételéhez.

Tovább


Bárdok, filik, druidák

A kelta mágia és mitológia tanulmányozói számára a bárdok (baird), az arisztokráciához nem tartozó szabad vándor énekesek az egyik legérdekesebbek. Az ő feladatuk volt megőrizni az ősi tudást, továbbvinni a történeteket. Általában megbízójuk hírnevét dicsőítették és politikai kémkedést is folytattak. Híreket hoztak és vittek, amerre útjuk során megfordultak, a kíváncsi kelták mindenhol nagy érdeklődéssel figyelték szavaikat. A családfők és a királyok előszeretettel alkalmazták őket.

Tovább


Amulettek, talizmánok

Az amulett a latin amoliori szóból származik. Jelentése elhárítani. Kis méretű, általában nyakba akasztható medál vagy szobrocska, ami véd a rontás ellen. A talizmán az arab tilism szóból ered, jelentése mágikus ábra, de lehet az eredete a görög téleszma is, ekkor a jelentése megszentelt tárgy. Konkrét cél elérésére, a vágyott esemény bekövetkezésére készített tárgy.

Tovább


Kontempláció

A kontempláció a meditáció magasabb foka, amikor azonosulunk meditációnk tárgyával, és a különvalóságunk tudata megszűnik.

Tovább