Az inga és az aura színei

Az egyik legrégebbi módszer az érzékelés kiterjesztésére, jövendölésre és a szellemekkel való kapcsolatfelvételre a kulcsos-könyv. Lényege, hogy egy szabadon választott témájú könyvet (régen legtöbbször Bibliát) egy nagyobb méretű kulcs közepére zsineggel odaerősítenek, majd a kulcsot a két mutatóujjal megtartva a könyvet ingaként használják. A dolog megfordítható úgy is, hogy a könyvet tartják, és a kulcs játssza az inga szerepét. Manapság már a legtöbben ingát, esetleg egy cérnára fűzött karikagyűrűt használnak.

Tovább


Tanító növények

A pszichedelikus hatású növények, a 'növényi tanítók' felhasználása a druidák és szinte minden ősi tudással rendelkező természeti nép gyakorlatában fontos szerepet kaptak. Bár manapság ezeknek a növényeknek a többségét a drogok közé sorolják, használatukat tiltják, a sámánok, látnokok, jósok szinte kivétel nélkül éltek az általuk felkínált megvilágosodással.

Tovább


Kártyavetés - Magyar kártya

A Magyar kártya 32 (esetenként 36) lapos. Másik elnevezése Tell kártya, mert az alsó és a felső kártyák Schiller drámájának, a Tell Vilmosnak a szereplőit ábrázolják, míg a VIII-IX lapok a történet egy egy jelenetét mutatják be. Az ász kártyák a négy évszakot szimbolizálják. A Piros a tavasz, a Tök a nyár, a Zöld az ősz és a Makk a tél.

 

 

Tovább


Rituális tárgyak

A modern mágikus rituálék alapvető kellékei a négy őselemnek (alapelemnek) megfelelően a tőr, mint a tűz jelképe, a pálca, vagyis a levegő, a kehely, mint a víz elem, és a pentákulum, mint a föld megtestesítője.

Tovább


Érzékelési gyakorlatok

Az aura érzékeléséhez, elsődlegesen az étertest megpillantásához nyugodt, feszültségektől mentes állapot és kezdetben félhomály és egy másik személy szükségeltetik.

Tovább