Kártyavetés - Lenormand kártya

Anne Marie Lenormand a XVIII-XIX. század leghíresebb kártyavetője volt. 1772. május 27-én született Aleconban. Kiváló nevelésben részesült, nyelveket beszélő, művészetekhez értő hölgy volt. Már tizenéves korában felhívta magára a kártyajóslataival kortársai figyelmét. A kor leghíresebb, legtekintélyesebb személyiségei jósoltattak vele. Híres volt arról, hogy jóslataiban nem hallgatta el a rosszat és a leghatalmasabbaknak is megmondta, ha a kártya esetleg szerencsétlen jövőt mutatott. 1790-ben megjósolta a francia forradalom vezetőinek kivégzését. ezért a forradalom jóléti bizottsága elfogatta és börtönbe vetette. Lenormand-t ez nem érte váratlanul, mert a kártyái előre megmondták neki, mint ahogy azt is, hogy rövidesen ki fog szabadulni.

Tovább


Kártyavetés - A cigánykártya

A jóslás szinte minden korban szerves része volt az emberek életének. A jövőtől való félelem, és a múlt megoldatlan élethelyzetei mind arra sarkallnak, hogy kérdéseket tegyünk fel, és ezekre választ kapjunk.

Az egyik leghíresebb vetőkártya a Cigánykártya. Ősének azt a Lenthall kártyát tartják, mely az 1600-as években volt elterjedt. Magyarországon a cigánykártyát 1850 óta használják, elsősorban gyakorlati kérdésekre adandó válaszok megszerzésére.

Tovább


Asztrális utazások - A Tattwa kártya

Sokan tapasztalnak álmaik során képeket, történéseket amelyeket szinte valóságként élnek át. Ezek az álmok az asztráltest által meghatározott síkon való "utazás" eredményei. Az asztrális régió az anyagi és a szellemi valóság közötti réteg, amin az álmodó a szellemi sík felé menet átlép.
Ebből adódik az asztrális utazás elnevezés, ami az asztrálsík nem álomban történő elérésére utal. Ahhoz, hogy ezt tudatosan előidézhessük, szükségünk van az asztráltest megismerésére. Ez a sík önálló létformák élőhelye, saját kozmikus törvényekkel rendelkező világ. A "belépés" rendkívül egyszerű. A feladatunk csak annyi, hogy az energiatestünkre ráhangolódunk. Ez adja meg az egyik "kulcsot" a sík eléréséhez.
 

Tovább


A rúnák

A rúnák az ókori germánok ábécéje, de megtalálható szinte az összes indoeurópai nép hagyományában (ld pl. a kelta ogham), ami egy közös eredetre utalhat. A rovásírás a magyar nép körében is ismeretes volt.

Tovább


Szertartási ruha készítése

A mágikus vagy vallási szertartások fontos eleme a hétköznapitól eltérő cselekedetek, a csak a rituálén használatos tárgyak, a klauzúra (védőkör, mágikus kör, elzárkózás stb.) mellett a megfelelő öltözék is. 

Tovább